עבודה עם ישמעאלים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/07/24 10:01 כו בסיון התשפד

שאלה

אני התחלתי לעבוד במפעל, המפעל הוא כולו ערבים ואני היהודי היחיד, כמובן לא עובד בשבת עם כיפה ציצית.

הם מסתכלים עליי כאילו אני חייזר אבל אני לא מתבייש, אני קורא בזמן העבודה תהילים ובחדר אוכל ברכת המזון כמובן תפילין טלית בבוקר כמו שצריך.

אני לא שומר שבת עדיין אבל בעזרת השם אני אשמור. במפעל קוראים לי היהודי ואחד אפילו אמר לי שהוא 20 שנה במפעלים ובחיים הוא לא ראה יהודי בא לעבוד בעבודה כזאת.

2 שאלות

א. האם זה שאני הולך לעבוד בסביבה כזאת, כמובן שאני שומר על הנוהל עם לבדד ישכון בגויים לא יתחשב ( וגם לא יתקרב). האם יש בזה קידוש ה׳? והאם יש סייעת הדשמייא במוצרים שאני מייצר?

ב. האם יש איזה הלכות ביחס לשמירת מצוות ליד גויים? האם צריך לעשות את זה בסתר אני שואל פשוט לפי ההלכה כמובן.

ג. בעזרת השם יתברך כשאני אקבל את המשכורת, איך אני מחשב מעשר, ולמי אני צריך לתת אותו (למשל לעניים שאני רואה בקברי צדיקים זה נחשב?)

תשובה

א. יש לזה ערך שלא נהייה תלויים בעבודה שלהם, כמובן צריך הרבה עובדים כמוך כדי שנמעט את התלות.

ב. לא צריך להסתיר ולא להבליט, אנו עובדים את השם ולא את המסתכלים.

ג. לתת לעניים או לעמותה שאתה יודע שנותנת לעניים. מקבצי נדבות אינם עניים אלא אם כן בדרת זאת.