פתיחת בית כנסת נקי משנאת חינם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/06/24 17:23 כא בסיון התשפד

שאלה

בהמשך לשאלה כבוד הרב, הבדלי מעמדות יוצרים קנאה שנאה ותחרות.

בתורה כתוב הרבה דברים שהיום אתה בעצמך לא מבצע, ולא היית מבצע דם אם אלוהים היה מתגלה אליך בלילה ופוקד עליך לעשות כמו אונס שבויות מלחמה, סחר בעבדים כנעניים והכאתם עד מוות, הוצאה להורג ללא משפט עי קנאי, מצוות ייבום, ואם כבר כוהנים..הדוגמא שנתת שאסור לכהן להתחתן עם גרושה וגיורת, זה יותר טוב כי אתה בעצם "מגביל" אותו ומסדר לו את הטוב ביותר (נערה בתולה שהביאה שתי שערות) ואם נהיה יותר מדוייקים ילדה בת 12 שזה בעיקרון פדופיליה, ואתה לא היית מחתן כהן לילדה בת 12.

צריך לעקור מהשורש את כל מה שגורם לקנאה, שנאה ותחרות, שהוא הבדלי מעמדות, תרומות לבית כנסת ואינטרסים.

תאמין לי, אלוהים יעדיף בית כנסת נטול שנאה מאשר בית כנסת שהולך לפי הבדלי מעמדות שמייצר שנאה וקנאה.

תשובה

אין ספק שיש דברים שכבר לא מתאימים ואכם הפסקנו לעשות אותם כי העולם התקדם מבחינה מוסרית.

לכהן מותר אלמנה. בחורה רווקה שאינה בתולהגם מותרת לו אפילו שהתפרפרה.

אם היה לך חבר כהן גרוש שבגיל 50 נותר לבד עם הקירות ולא מצליח למצוא זיווג- כי כמעט כל הנשים הרלונטיות הן גרושות אז היית מבין איזה מחיר הוא משלם.

לא יודע איך הגעתם לזה אצלכם באילת . אצלנו בבתי הכנסת שאני מתפלל בפ"ת הכהנים או הלויים לא מרגישים מעל אחרים. בגלל שאצלכם לא מתנהגים כראוי , לא משנים את ההלכה. כשתקום סנהדרין היא תדון בעל הנשוא של בית המקש , ויתכן שתחליט על סדר חדש. כל זמן שהיא לא קמה הכהנים ימשיכו לעלות לתרוה ראשונים ולברך אותנו