פתיחת בית כנסת נקי משנאת חינם - המשך

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/06/24 16:09 כא בסיון התשפד

שאלה

כבוד הרב בהמשך לתשובה שלך לזה שאי הכנסת כוהנים ולווים היא שנאת חינם היא נכונה, אבל, אני רוצה שיוויון זכויות בבית הכנסת, וגם אם יהיו כוהנים ולווים בבית כנסת הם יעלו לתורה לפי התור ולא לפי המעמד. הם לא יתועדפו בגלל סוג הדם שלהם.

הבדלי המעמדות הן אלו שמייצרים את השינאת חינם.

אני מכיר כוהנים סרוחים שעולים להגיד ברכת כוהנים, מי הם בכלל? בגלל שיש להם דם של כהן אז הם יותר טובים משאר הקהל? אני רוצה שיוויון זכויות בבית כנסת. כולם שווים.

תשובה

התורה מצווה אותנו על הכהנים "וקידשתו". בית כנסת לא יכול לפעול בניגוד להלכה

כהן שמתנהג בצורה לא ראויה והציבור שונא אותו לא יכול לעלות לברכת כהנים שנאמר בה "באהבה"

בימינו להיות כהן זה יותר עונש מאשר זכויות, זה מגביל אותו בענייני חתונות לא יכול לשאת גרושה או גיורת, והזכויות הן ממש זניחות. אני מכיר הרבה כהנים שהיו מסכימים לו היה ניתן לוותר על הכהונה