פתיחת בית כנסת נקי משנאת חינם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/06/24 15:39 כא בסיון התשפד

שאלה

כבוד הרב, אני כבר לא מתפלל בבית כנסת כמעט שני עשורים בגלל השנאת חינם שאני רואה שם, והמריבות המטופשות, קנאה שנוצרת מהבדלי המעמדות (כהן לוי וישראל), ועוד דברים שתבין אותם בהמשך.

בקיצור, אני מתכנן לפתוח בית כנסת באילת שהשם שלה יהיה "פה אין שנאת חינם".

כל הספרי תורה יהיו מתורמים אנונימיים מחו"ל שאינם מתפללים בבית כנסת.

אין כניסה לכוהנים ולווים, גם לא לכוהנות ולוויות, בקיצור כולם שווים בני שווים.

כל אחד יהיה חזן בתור שלו.

כל אחד יעלה לתורה לפי התור, כולם ייקראו בתורה, יהיה מישהו חיצוני שיגיע במיוחד להקריא למי שלא יודע את הקריאה ויזמזם לו מה הוא צריך להגיד.

לא יהיו מושבים קבועים ולא יהיה ניתן לקנות כיסא, אנשים יישבו כל פעם במקום אחר.

אין ברכות ואין עילוי נשמות.

לא יהיה גבאי כי יהיה אסור לתרום לבית כנסת כלום, לא כסף ולא ציוד תפאורה, הבית כנסת יהיה נטו לתפילה, ולא יהיו שם חפצי נוי. מי שרוצה בכל זאת לתרום, הכסף ילך לבית חולים שניידר וזה יבוצע באנונימיות מוחלטת.

מה דעתך בנושא?

תשובה

הייתי מציע לקרוא לבית הכנסת בצורה חיובית "פה יש רק אהבת חינם" ולא כפי שהצעת שמדגיש את השלילה.

אם אין כניסה לכהנים ולויים אז יש שנאת חינם...אי אופציה לברכת כהנים וגם קריאה בתורה היא לא כתקנת חז"ל שקבעו שכהן ולוי עולים ראשונים.

למה שלא יהיו חפצי נוי בבית הכנסת? בי תכנסת צריך להיראות עלוב? בית ה' יהיה עלוב וכל אחד בביתו יכניס חפצי נוי?

כל השאר לדעתי הגיוני ולגיטימי