מדוע אנשים כל כך מתעניינים במעשיהם של אנשים אחרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/24 19:13 כד בסיון התשפד

שאלה

שלום רב,

השאלה בכותרת די ברורה. מדוע הדחף האנושי לפשפש במעשיהם (של אחרים) הוא כל כך חזק? ומה ניתן לעשות איתו?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מצוינת.

אבל אני לא יודע לענות עליה.

כנראה משתי סיבות:

ראשונה בהן היא שאני לא נמשך לפשפש במעשיהם של אחרים. הם יעשו את שלהם ויעמדו מול הקב"ה בדרכם, ואני אעשה את שלי ואעמוד לפני הקב"ה בדרכי.

שניה בהן היא שאני מכיר את התופעה שהשאלה מדברת עליה, אולם איני יודע לפענחה. נראה שלפחות אחת הסיבות היא שמשעה שאדם שופט אחרים - הוא חש שהוא בעמדה גבוהה מהם, ואפשר שהדבר מעניק לו תחושה עצמית וגאווה בעלת משמעות לעצמו.

ואולי סיבות אחרות.

כל טוב