עשרתם?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/24 14:46 כא בסיון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב.

המשנה בשבת פרק ב משנה ז אנחנו רואים שחכמים מקילים לצורך גדול לעשות מלאכה בבין השמשות כדהיא אסורה מדברי חכמים.

יש לי שאלה לגבי ממתי ניתן לאכול את הטבל. האם צריך להביא לכהן ממש כדי להתיר את הפירות או מספיק לשים בצד ולתת לו במוצאי שבת ?

במקרה של המשנה , כדי שהפירות יהיו מותרים באכילה האיש היה צריך לרוץ לכהן כדי להתיר לו לאכול את הפירות בשבת?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההפרשה בפני עצמה מתירה את הטבל. היתר הטבל לא תלוי בפעולה של מסירת התרומה לכהן (או מעשר ללוי).

אחרי שמפרישים תרומות ומעשרות אפשר להשהות אותם בבית ולמסור אותם לכהן אחרי זמן.