אמונה- אהבה ושנאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/24 10:47 כב בסיון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרבנים ,

כאשר אדם אוהב אותי אותך ואולי אפילו נותן לנו עוד טובה פה בעצם אתה אומר תודה רבה ה' יתברך וגם לשליח .

אבל בשנאה אדם עשה לך משהו וזה יהודי כשר (ולא נחשב משנאך ה' אשנא) לפי התורה אני מבין שאין לי לשנות שום רגש שלילי שהוא שנא אותי או עשה לי רעה, כי אתה מבין זה רק מה'.

אז אולי אני צריך איזה פסוק או משהו שיעמיד את זה לשימוש אצלי כי כשקורה עכשיו בשידור חי מאדם אהבה או שנאה אני לא יודע מה להרגיש כ"כ

כי אם אהבה באה מהאדם אני צריך לאוהב גם את ה' יתברך וגם האדם

ואם שנאה אני צריך להבין שזה מה' ועל האדם שעשה צריך שלא יהיה שום רגש שלילי כלפיו

איך אני מבדיל כן שבאהבה זה גם ה' וגם האדם עשה לי

ובשנאה זה רק ה' וכלום מהאדם.

ואם אפשר להוסיף בהסבר איזה ציטוט מפסוקים וכו' וכך זה יעלה לי ככה חזק לשימוש היום יום בעזרת ה' לעשות רצונו ואולי גם לשתף אחרים תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלו' וברכה

אם אדם עשה לך רע, אסור לשנוא אותו בלבבך, אמנם הכל מאת ד' אבל אתה חייב להוכיח אותו ולומר לו ממה נובעת השנאה ומה היה המקרה. אסורה נטירת השנאה אבל יש חובה לסדר את הדברים ביניכם

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ