אמירת "הרי את מקודשת..." בצחוק וחשש קידושין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/06/24 07:08 כא בסיון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני והחברה שלי מתכננים להתחתן בקרוב בעזרת השם

העניין הוא כזה:

לפני כמה שנים היא ועוד מישהו שעבד איתה בחנות מצאו טבעת שכנראה היא של אחת הלקוחות שהיו שם.

לפי הבנתי אותו בחור שעבד איתה לקח את הטבעת ובצחוק (לפחות מהצד שלה) הוא אמר לה את המשפט "הרי את מקודשת..."

והיא אומרת שלא היו אנשים בחנות ושרק שניהם היו בחנות אבל כנראה שהדלתות של החנות כן היו פתוחות.

בהתחלה אני הבנתי ממנה שהוא אמר את המשפט המלא אבל אתמול שוב שאלתי אותה על הדבר הזה והיא נדרה לי שהוא לא אמר את המשפט המלא ושלא היו אנשים בחנות.

הטבעת שהם מצאו היתה כנראה של אחת הלקוחות שכנראה הטבעת נפלה לה או משהו כזה ולא נקנתה ע"י אותו בחור או מכספו.

השאלה היא האם יש פה חשש לקידושין שלהם ? או שאנחנו יכולים להמשיך לתכנן את החתונה שלנו בעזרת השם ?

ואם גם במידה שהוא אמר את המשפט המלא עדיין אין או שיש חשש לקידושין ?

רק לציין שהיום כבר כמה שנים שהם לא עובדים יחד ולפי מה שהיא יודעת אותו בחור נשוי היום

תודה רבה על הקדשת הזמן לתשובה בנושא

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יהי רצון שתקימו את ביתכם בשמחה ובטוב לבב, בקדושה ובטהרה.

אפתח ראשית בקריאה גדולה לכולם - להפסיק לחלוטין את משחקי הקידושין האלה. לעתים הם עלולים לגרום לטרגדיה גדולה, כגון במצבים שבהם ייתבע גט לחומרא - דבר האומר כי הבחורה לא תוכל להינשא לכהן, ועוד.

פשוט - להוציא אותם לחלוטין מדרכי העיסוק.

במקרה הנזכר נראה כי אין כאן קידושין, מכל הסיבות שנאמרו בשאלה: טבעת שאינה שלו (אם כי יש חשש שזכה בה), אי-התכוונות מצד הכלה, אין עדים וכדו׳. על כן, אל תימנעו מלהתחתן. אבל המצב הזה היה קרוב מאוד לתביעה של גט לחומרא, ולכן שוב אזכיר שצריך להוציא את המשחק הזה.

כל טוב