עבודה בשבת בבית חולים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/24 11:03 כב בסיון התשפד

שאלה

האם מותר לאדם שעובד בבית חולים להגיע לעבודה בשבת ברכב פרטי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עבודה בבית חולים בשבת צריך להתייעץ תחילה עם רב בית החולים שהוא מכיר את המערכות בבית החולים. כמו כן צריך לדעת להגדיר את העבודה האם היא פקו"נ או לא. כידוע בבתי חולים יש הרבה סוגי עבודות שאינן שייכות לפקו"נ. עבודה בבית חולים איננה מיידית עבודה שיש בה פקוח נפש. כמו כן זו עבודה קבועה לכן אין אפשרות להגיע אלא עם נהג גוי. יש בתי חולים רבים שיש הסעות לאחיות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

אפשר להגיע רק עם יש נהג גוי