הפצת שמועות שקריות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/24 09:51 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

במקום שאני גר יש הרבה מאוד רכילות, הפיצו עלי שמועות נוראיות ושקריות.

מה עלי לעשות? הכאב והצער נאגר בפנים והוא מאוד עמוק ומכאיב, יש תפילה ספציפית בשביל זה? או שעלי להתחזק בכלליות?

תודה על זמנך!

תשובה

שלום וברכה

אוי…

ירמיהו הנביא תיאר את המציאות הקשה הזו, וביקש לברוח ממנה:

״ א מִי-יִתְּנֵנִי בַמִּדְבָּר, מְלוֹן אֹרְחִים, וְאֶעֶזְבָה אֶת-עַמִּי, וְאֵלְכָה מֵאִתָּם: כִּי כֻלָּם מְנָאֲפִים, עֲצֶרֶת בֹּגְדִים. ב וַיַּדְרְכוּ אֶת-לְשׁוֹנָם קַשְׁתָּם שֶׁקֶר, וְלֹא לֶאֱמוּנָה גָּבְרוּ בָאָרֶץ: כִּי מֵרָעָה אֶל-רָעָה יָצָאוּ וְאֹתִי לֹא-יָדָעוּ, נְאֻם-יְהוָה. ג אִישׁ מֵרֵעֵהוּ הִשָּׁמֵרוּ, וְעַל-כָּל-אָח אַל-תִּבְטָחוּ: כִּי כָל-אָח עָקוֹב יַעְקֹב, וְכָל-רֵעַ רָכִיל יַהֲלֹךְ. ד וְאִישׁ בְּרֵעֵהוּ יְהָתֵלּוּ, וֶאֱמֶת לֹא יְדַבֵּרוּ; לִמְּדוּ לְשׁוֹנָם דַּבֶּר-שֶׁקֶר, הַעֲוֵה נִלְאוּ. ה שִׁבְתְּךָ, בְּתוֹךְ מִרְמָה; בְּמִרְמָה מֵאֲנוּ דַעַת-אוֹתִי, נְאֻם-יְהוָה״

אנחנו קוראים את ההפטרה הזו בתשעה באב.

מה עושים ?

תפילות והתחזקות הן חשובות מאוד.

אבל בדרך כלל, אנחנו מנסים קודם כל בדרך הטבע.

והשאלה היא האם יש לך דרך לפרסם את מה שעובר עליך, כדי שיידעו אלה שכן רוצים להיזהר ולנהוג כשורה ?

האם אתה יכול לכתוב, נניח בפייסבוק, על כך שמפיצים עליך שמועות, שהן לא נכונות ולהפך, שהדבר מכאיב מאוד וכדו׳.

וכך להוציא את הדברים כפי שצריך, כאמור - כדי שמי שבאמת רוצה לנהוג כשורה יוכל לעשות זאת, וכדי שאתה תדע שדבריך מוצאים מקום בחבורה שלכם.

זה מה שאני מציע לעשות, ולאחר מכן לפנות לתפילות ולתיקונים.

וכמובן להיזהר בעצמנו מהפצת שמועות ומלשון הרע.

כל טוב