חידוש קשר זוגי שניתק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/24 10:24 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום רב,

הייתי מאורסת לבחור שיצאנו תקופה של 5 חודשים,

שנינו חוזרי תשובה, לפני כשבוע ביטלנו חתונה בגלל שלא שיתפתי אותו במצב הכלכלי שלי והוא וחשש שאני אהיה כנו הגרושה שלו והלחץ הכריע אותו, שנינו נפגענו אחד מהשניה.

אחרי שבוע הוא יצר עמי קשר כדי לבדוק אם אולי יש סיכוי לחזור ולהתחתן.

אני והוא מאוד אוהבים אחת את השניה וכל אחד מאיתנו הולך לשיחות עם מנטורים כדי להשתפר ולנסות לגשר על הכל.

שאלתי היא- המשפחה שלי כרגע נורא פגועה ממצב, ולא מוכנים שאחזור אליו.

והמשפחה שלו מקבלת אותי.

איך עלי לפעול מול המשפחה בעיקר מול הוריי?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך ומאחל כי תמצאו את הדרך לעשות את הטוב ביותר עבורכם, בדרך המיטיבה שלכם.

לשאלה זו שני פנים. פן אחד הוא הייעוץ בהתנהלות מול המשפחה. כאן כדאי לפנות למי שמומחה ביחסים בין אני אדם, וביחד איתו למצוא גישור והסכמה עם משפחתך.

אני יכול לתרום את הפן העקרוני: הפן העקרוני הוא שאכן ראוי שהבחור יתנצל גם בפני משפחתך, ויעשה את מה שנדרש במצבים כאלה. בקשת סליחה היא חלק בלתי נפרד מתיקון היחסים, וכך קובעת ההלכה.

והפן השני הוא כמובן שראוי שמשפחתך תפתח את ליבה מחדש לתנועת התיקון. גם זה חלק מההלכה, וכך תוכלו להקים בית בשמחה גדולה.

ואשמח מאוד לעזור יותר ויותר.

כל טוב