שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/24 11:22 כב בסיון התשפד

שאלה

אני לצערי לא שומר כיום שבת, מבין את החשיבות של השבת, אבל לא מעוניין לעסוק בנושא כרגע,

השאלה היא ככה,

אני עובד בעבודה שאני צריך להתחייב לשעות עבודה גם בשבת, לא הרבה אבל מספר שעות בשבת,

העבודה כרוכה בחילול שבת, אני לא רוצה להנות מהכסף הזה, השאלה אם מן הראוי לתת אותו לצדקה, או שזה לא ראוי, ומה כן אפשר לעשות עם הכסף הזה אם לא לצדקה,

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראיתי את שאלתך והיא מראה שיש לך את ההרגש הפנימי שאין להנות מכסף שהגיע באיסור - אשריך. תחילה בודאי אברכך שתזכה לשמירת שבת מלאה בשמחה.

הכסף שהגיע באיסור הוא לא נצבע בצבע אלא שיש איסור להנות ממנו בגלל האיסור שנעשה. אבל מכיוון שאין כנראה כסף מסויים אלא אתה מקבל משכורת שבתוכה יש סכום של עבודות איסור בשבת, אין להנות מסכום זה.

יש להוסיף שנתינת הצדקה איננה מכפרת על העברה (להבדיל מהדת הנוצרית, שם יש מושג של כפרה בכסף על מעשה לא טוב). לכן אתה יכול לעשות בכסף כל מה שאתה רוצה רק שלא תהנה ממנו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ