הוספת שם / שינוי שם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/06/24 16:06 כא בסיון התשפד

שאלה

היי אני יובל אבוביץ בת 24 נולדתי ב 13.12.1999

הייתי לפני שנה בתהליך גיור והפסיקו לי כי כרגע זה לא מתאים . רציתי להתייעץ ולישאול שאלה אם אני ארצה ואחזור לתהליך גיור האם אני אצטרך להוסיף או לשנות שם ? האמת שאני לא רוצה לשנות או להוסיף שם וכששאלתי והתייעצתי עם המורות לגיור אחת מהן אמרה לי שכן ויתנו לי אופציות והשניה אמרה לי שיובל זה שם יהודי ושם ישראלי ואם אני לא רוצה אני לא חייבת וזה בחירה שלי . ודיברתי עם חברה שהייתי איתה בגיור היא אמרה לי שיתאים לי תהילה , יפעת , שיראל , שיר . ורציתי לשאול ולהתייעץ איזה שם יתאים לי במידה ואני ארצה ואחזור לתהליך גיור וארצה להוסיף או לשנות ?

( רק לא שם מהתורה או מהתנך )

תשובה

שלום

כל אחד מהשמות שהזכרת כאן הוא בסדר גמור ויתקבל ע"י הדיינים. כיוון שיש לך שם ישראלי אם תתעקשי שלא להוסיף שם קרוב לוודאי שלא תהיה לדיינים התנגדות.

חשוב שתרגישי שלימה עם השם שלך ותאהבי אותו .

מקווה שגם תמצאי את הזמן הנכון להשלים את תהליך הגיור

בהצלחה!!