לימוד גמרא ממי מותר ללמוד?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/07/24 04:13 יז בתמוז התשפד

שאלה

שלום

רציתי לדעת האם יש מגבלה ממי אפשר ללמוד גמרא.

אצלי בשכונה יש יוזמה של חברותא שהתארגנה ללימוד גמרא, מעביר את הלימוד משהו שאינו רב, אמנם למד שישיבה תיכונית בעברו ומנהל אורח חיים דתי אך אינו רב או תלמיד חכם או עוסק בלימוד למחייתו.

האם יש פסול ביוזמה?

אני אישית מעולם לא למדתי מקצועות קודש ולא גדלתי במערכת חינוך דתית כך שההבנה שלי בגמרא היא בעצם כיתה א'.

לכן בהבנה שלי כל לימוד הוא יותר ממה שידעתי קודם לכן. האם זה נכון או פסול?

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות.

מותר ללמוד גמרא מכל יהודי ירא שמים לפי הנראה לך

הלימוד איתו מצוין ונראה שמתאים לרמתך.

יש היום כלי עזר רבים כמו גמרא שוטנשטיין או שטינזלץ או ספרים המקלים את הלימוד כמו 'חברותא' 'ושננתם'.וכד', למד ממנו והעזר בהם

בהצלחה

דוד לוי