איזה ספר אמונב כדאי לי ללמוד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 11:51 כט בסיון התשפד

שאלה

לכבוד הרב,

אני בת 16 ורציתי להתחיל ללמוד כל יום קצת חובת הלבבות כי שמעתי שהרב יגאל כהן עושה את זה והוא אמר שזה טוב ומחזק את האמונה וסגולה גם לפרנסה אבל אז ראיתי שאומרים שאולי יש דברים אחרים אדיפים לי ללמוד כי זה יכול לבלבל קצת וגם כי אולי אני לא ממש אבין את השפה הגבוהה, אז ראיתי על הרבה ספרים אחרים שרבנים של היום כותבים (לדוגמא: שער היחוד והאמונה, ספרים של הרב ראובן ששון, נער הייתי, בגן האמונה, עולם של טוהר, ותן חלקינו, אמונה וביטחון החזון איש, לב העולם אתה, התכלית של הכל זה אושר גדול, חיים בשמחה, בחסדך בטחתי, יגל ליבי בישועתך וכו')

אבל רציתי גם ללמוד ספר ממש אמיתי של אמונה כמו מסילת ישרים אבל של אמונה כאילו ספר ישן כזה כי זה מרגיש לי יותר לימוד תורה אמיתי מאשר הספרים שהזכרתי אז יש לך רעיון?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הספר הראשון שצריך ללמוד על פי הוראת הגר"א הוא ספר הכוזרי (של ר' יהודה הלוי), שבו יסודי התורה והאמונה של עם ישראל. כמו כן כדאי גם ללמוד מסילת ישרים של הרמח"ל.

בהצלחה גדולה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ