האם אני בשרי? (בכמות קטנה מאוד וספק)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 13:03 כט בסיון התשפד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,

אם אכלתי למשל שניצל ולא תוך כדי אכילה, אך אחרי קצת זמן (2-5 דקות או יותר) שתיתי מבקבוק.

אם אני אשתה מהבקבוק הזה מאותו הפייה כשאני כבר חא בשרי אני אהפוך לבשרי?

אם יש מגבת במטבח שאולי נגעו בה עם אוכל בשרי, אם אני שוטף מדחום ואז מנגב אותו במגבת, האם כשאני אשתמש במדחום הזה אהפוך לספק בשרי ואם כן אצטרך להחמיר בזה למרות שזה ספק?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם לא נשארו חלקיקי שניצל או שומן על הבקבוק אינך בשרי. אם נשארו חלקיקי או שומן ממשי מהשניצל ספק בשרי, אבל אם לא נשארה ממשות של בשר אלא טעם בלבד אינך בשרי לגבי שמירת שש שעות.

אין חוש בחששות רחוקים המדחום לא בשרי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ