התנהלות מול בן חוזר בשאלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/06/24 11:48 יח בסיון התשפד

שאלה

שלום רב,

כיצד לנהוג עם בן חילוני שמעוניין להגיע עם אישתו לארוחת שישי ולנסוע לאחר מכן לביתו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

היחס בין בן חוזר בשאלה הוא מורכב מאד, ואין דומה אחד לשני, אבל אכתוב רק בקיצור. נראה שמבחינה הלכתית כדי לא לאבד את הבן ואשתו ואי"ה הנכדים שיוולדו אפשר להזמין אותו לסעודת שבת, ולהציע לו שילון בביתכם, ואם לא ירצה זו החלטה שלו ולא שלכם, אתם רק צריכים להציע ושתהיה אפשרות לכך.

שהקב"ה יאיר את הדרך הנכונה לעבדו ביראה ובאהבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ