תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/06/24 12:06 יח בסיון התשפד

שאלה

היי כבוד הרב,

עשיתי היום דבר חמור ואני רוצה לדעת אם הוא עד כדי כך חמור ומה אני יכול לעשות לגביו.

היום כשהנחתי תפילין היה מלא רעש ובאלגן בזמן התפילה וזה ממש חירפן אותי ואז רבתי עם ההורים שלי כשסיימתי להניח ואז כשרבתי איתם מעצבים הרגשתי שנכנס בי שד, כשקיפלתי את התפילין אני הורדתי את הטלית ממש כאילו סוג של זרקתי אותה על השולחן התחלתי לצרוח כמו משוגע על ההורים שלי ואת הדבר הזה ששומר על התפילין זרקתי על הרצפה בחוזקה.

ודיברתי ממש לא יפה אל ההורים שלי, אני לכפר על מה שעשיתי איך אני יכול?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה עליך לנהל שיחה עם ההורים להסביר להם את המצב שנקלעת אליו, ולבקש מהם סליחה. כמו כן לעסוק הרבה במצוות כבוד אב ואם, יש ספר של הרב יצחק יוסף ויש ספר של הרב ח. ד. הלוי שעסוק בשאלה זו. בכו"א כדאי ללמוד בספר שאתה מתחבר אליו.

כמו כן כדאי להתוודות לפני הקב"ה על המעשה, אפשר בתוך הווידוי בתפילה של יום חול וכן ביום הכפור.

כמו כן אם תוכל לתת מעט צדקה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ