אמרתי בטעות באלוהים (כמו שבועה)

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/24 18:04 יד בסיון התשפד

שאלה

היי מה נשמע הרב הייתי ביציאה עם חברים וחשבתי שראיתי מישהו שמוכר לי לחברים שלי ואז גיליתי שזה לא היה הוא ובטעות אמרתי באלוהים חשבתי זה הוא מה אני עושה במצב כזה אני פוחד ולא מפסיק לחשוב על המקרה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נכון שככה לא מדברים. אבל מה שעשית לא ממש שבועת שווא.

כולנו חוטאים יום יום, אם לא בהזכרת שם השם לשווא אז בלשון הרע, או פספוס תפילה או ברכה, בהלבנת פנים... לא חסרים חטאים.

הקב"ה מכיר את האדם שהוא ברא ולכן נתן מתנה נפלאה שמאפשרת תיקון מידי לכל כישלון: תשובה

חזרה בתשובה כוללת: הכרה בחטא, חרטה וקבלה לעתיד.

הכרה בחטא כבר יש לך - מה שאתה מתאר כאן זו הכרה ברורה בחטא.

חרטה גם יש כאן - מתוך דבריך עולה שאתה מתחרט על מה שעשית.

נשאר לך לקבל על עצמך להיות זהיר מאוד, ולא להזכיר את שם השם לשווא - ויש לך תשובה שלימה - אחרי שהשלמת את התשובה אין עוד סיבה לדאגה מהמעשה ההוא.