נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/24 17:45 יד בסיון התשפד

שאלה

הרב לגבי מה שאמרת לי על הפחד אני אנסה להתפלל אבל האם זה יכול באמת לקרות ?

ואני לא בטוח שה' ירצה לעזור לי הוא בטח שונא אותי עשיתי המון חטאים שאני עד עכשיו לא מצליח לחזור עליהם בתשובה כי הם במחשבה אני 7 חודשים או טיפה יותר מקלל את ה' שם יkוk עם הניקוד במפורש במחשבה אני לא מצליח להפסיק עד עכשיו בהתחלה פחדתי ברמה מטורפת שהיה לי קשה לחיות אחר כך נסיתי להסתמך על עיקרון שאני אצליח בסוף לחזור בתשובה וככה טיפה חזרתי לשגרה עם פחות דאגות אחר כך עד עכשיו אני הבנתי שאני לא מצליח לחזור בתשובה ומבולבל מאוד התחלתי לרדת בתפילה כי לא יכולתי שלא לקלל אז התפילה מעסיקה אותי אבל אני עדיין לא מפסיק אז אני מנסה לא להתפלל ובנוסף אני מנסה כל הזמן פשוט משזה התחיל למלמל דברים כדי שכך אני לא אקלל במחשבה אבל זה לא עובד כל הזמן לפחות פעם פעמיים ביום מתוך 14 שעות של מלמול אני מקלל במחשבה ובגלל המלמול אני לפעמים לא מדבר כדי שבטעות שלא אשים לב ויקלל במחשבה אני קצת חי על מלמול ברמה שקשה לי לומר פסוק קטן של תהילים או לענות אמן יהא שמיה רבא בקדיש כי אני מפחד לחשוב על שם יkוk המפורש ואז לקלל מה לעשות זה סיפור די ארוך ואני מתנצל על כך ובחודש האחרון נוספו לי עוד פחדים שגם אותם אני צריך לחוות בסגנון דומה או אחר אבל למרות זאת אני עדיין חי רגיל לומד רגיל וצוחק והנה אבל עדיין מרגיש לא בסדר עם הכל מה לעשות עם זה נסיתי לבקש גם אז מה' שיעזור לי שאני רוצה להיות נאמן אליו ולא לחטוא יותר שיעזור לי לא לחשוב על דברים כאלה אבל לא קרה כלום וזה ייאש ותסכל עד עכשיו שאני פשוט חי רגיל ועדיין צוחק עם חברים ומחייך אבל עדיין מקלל לפחות פעם פעמיים ביום את שמו אני מצטער שזה ארוך וזה בטח משגע אותך שאני מתנהג מוזר והכל אבל אני לא יודע מה לעשות .

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כל מה שקורה במחשבה בלבד, בכלל לא נחשב עבירה.

הפנימיות שלך טהורה, מלאה אהבת אלוקים גדולה ועצומה, את זה אלקים יודע ורואה.

אלקים לא שונא אותך, גם בגלל שאין שום סיבה לשנוא אותך וגם בגלל שאלוקים לא שונא - הוא ברא אותנו ולכן הוא אוהב אותנו.

כל הקללות שאתה מתאר הם בגלל קשיים רגשיים שלך, סוג של פחדים שלא קשורים לאמונה הפנימית שלך אלא למצוקה רגשית,

במצוקה הרגשית אפשר לטפל בעזרת פסיכולוג, אתה צריך להחליט את זה הכיוון שלך - כדאי להתייעץ על כך עם ההורים.

אבל מצוקה דתית לא צריכה להיות לך - הקב"ה מכיר ויודע את הפנימיות הטהורה שלך, הוא גם מבין שכל הקללות לא מבטאות אמת אלא סוג של כפיה חיצונית שמתרחשת אצלך בראש.

מצרף שתי תשובות שנכתבו לאנשים אחרים שיש להם מצוקה כמו שלך

1. כדי שתדע שזו תופעה מוכרת ולא משהו שקורה רק לך

2. כדי שתראה שכל הרבנים בכלל לא מתרגשים ממחשבות כאלה.

https://akshiva.co.il/%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA/

https://din.org.il/2020/06/21/%D7%A7%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%94/