טומאה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/06/24 17:21 יג בסיון התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

ספר החינוך מצוה רסג שלא יטמא כהן הדיוט במת זולתי בקרובים המבוארים בכתוב.

עצמות המת, אף על פי שאין עליהם בשר, אם היתה ניכרת בהם צורת האדם מטמאין אפילו באהל. ואלו הן העצמות שאמרו זכרונם לברכה שמטמאין אפילו באהל, השדרה והגולגולת ורוב בנינו של גוף ורוב מנינו, כלומר רוב מנין העצמות. ושדרה וגולגולת שאמרו, דוקא כשהן שלמות, אבל חסרה שדרה אפילו חוליא אחת, וגולגולת כסלע, אין מטמאין באהל, ושתי שוקיו של אדם וירך אחת זהו רוב בנינו. חסר כל שהוא אינו מטמא באהל. ורוב מנינו הוא קכ"ה עצמות מן רמ"ח איברים שיש באדם. שאר עצמות שאין בהן רוב בנין ורוב מנין, אם יש בהם רובע קב

(כ 345 סמ"ק) עצמות מטמאין אפילו באהל, ואם לאו אין מטמאין באהל.

כתוב: וגולגולת כסלע,

אני מבין שאם יש בגוגולת חור בגדול מטבע סלע

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

נכון.

כל טוב