פגם הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/24 10:13 טו בסיון התשפד

שאלה

היי אני משתדל לשמור על הברית והיום סוג של נימרחתי על הכיסא וזה מתח לי את האיבר ויצא לי זרע זה נחשב שפגעתי בברית וחטאתי ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו לא מחפשים חטאים וכדו', העיקר להתקדם הלאה במטרות שלך להוסיף קדושה וטהרה, להוסיף תורה ודעת, להוסיף יראת שמים ויראת חטא.

תתמקד בעשיית טוב והוספת יראת שמים ולא בשאלה האם היה חטא חלילה, זה תשאיר לקב"ה שהוא א-ל דעות ויודע ללתת לאיש שכר כפי מהללו, אין צורך להסביר לקב"ה כיצד להתנהג עם בריותיו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ