הרהור באלוקים אחרים

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 26/06/24 22:39 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום.

לא מזמן קראתי קצת סיפורים ומיתוסים על מיתולוגיה יוונית כי החברים שלי אמרו שזה ממש מעניין ושכדאי לי.

עכשיו אני רואה שממש התדרדרתי ויש לי ספקות האם ה' הוא האל היחיד או הפסלים (שעכשיו כשאני כותב את זה, אני יודע שזה סתם סיפורים ושטויות, אבל עדיין יש לי ספקות...).

איך אני יכול לחזור להאמין באמונה של בה'? והאם אני צריך לחזור בתשובה על הספקות שלי? או שאי אפשר בגלל שזה חלק משלושת החטאים?

תשובה

שלום רב,

גם אני התעניינתי בגילך בסיפורי המיתולוגייה היוונית וראיתי בהם סיפורים משעשעים, לעיתים אף מצחיקים. אולם קשה להתייחס אליהם בימינו ברצינות, כשהעולם האלילי היווני מאוד רדוד, מצייר דמויות שכביכול שולטות על העולם, אבל על עצמם, גם על הדחפים האנושיים הירודים ביותר, הרחוקים מכל רמת מוסר בסיסית, וגם זו על זו, אינן שולטות כלל - האין זה צחוק אחד גדול, היתול וזלזול של כל דבר אציל ונשגב הקיים באדם?

אולם אם אתה מבין, שסיפורים מעין אלה מחלישים את אמונתך, הרי זה בגדר "ולא תתורו אחרי לבבכם", ומן הסתם גם חבל על בזבוז הזמן ורצוי יותר להתעסק בדברים המרוממים את הרוח ואת הנפש.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר