להטב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/24 10:21 טו בסיון התשפד

שאלה

מה הסיבה המדויקת שאסור משכב זכר?

האם יש סיבה כזאת או שזה פשוט כי זה מה שאלוהים ציווה?

למה זה אסור? מה הרעיון של זה?

כאילו רעיון כמו שלא תרצח זה הגיוני כי זה שפיכות דמים, אז מה הרעיון של זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו מקיימים את מצוות הקב"ה בגלל שזה צווי שנמסר לבניו שהם עם ישראל. אמנם יש הרבה הסברים לכל מצווה, יש הסברים לאומיים, חברתיים, מוסריים, קבליים לכל מצווה, אבל אנו עושים את המצוות לפי צווי הקב"ה. כל טעם שיגידו במצווה היא ברמת האדם האומרה, אבל אין אדם שיכול להגיע לשכל האלוקי, ולכן כל הטעמים הם חלקיים.

כתבת על איסור רציחה שזה שפיכות דמים, ולכן זה הגיוני. האם להרוג כדי לקצר חיים מיסורים זה הגיוני או לא? האם להרוג את רוצחו של בן משפחתי (גאולת דם) זה הגיוני או לא?!. לכן כל טעמי המצוות הם עוזרים ושייכים רק ברמה מסוימת. כל קיום המצוות הם בגלל שהתורה מבורא עולם והוא ידוע את בריותיו ומה טוב להם, ומה טוב לישראל ומה טוב לאומות העולם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ