רודפות אותי מחשבות טורדניות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/06/24 17:02 ז בסיון התשפד

שאלה

הרב,

אני בן 14 ומפחד אני לא מצליח להפסיק לקלל את שם יkוk עם ניקוד.

אני מפחד שתיכרת נפשי מן העולם הזה והעולם הבא אני לא יודע מה לעשות כבר 7 חודשים כל יום אני מקלל במחשבה לא בדיבור אבל ראיתי שזה גם נקרא ככה גם אני לא יודע מה לעשות.

היום ערב שבועות ויכול להיות שהכל יתכפר לי ואני מפחד להמשיך לקלל את שמו במחשבה אחרי שבועות כי אני לא מצליח להפסיק כבר 7 חודשים. אני ב3 חודשים האחרונים התחלתי לחיות בלי פחד בגלל שהחזקתי בתקווה לחזור בתשובה אז נרגעתי אבל כל יום לא הפסקתי עד עכשיו בבקשה תעזור לי

תשובה

שלום אורי,

אל תפחד.

זה קורה לאנשים מידי פעם שיש להם מחשבה שרודפת אותם ולא משתחררת מהם.

מתוך מקרה דומה שראיתי לנער בגילך מציע לך לשתף את הוריך או מישהו מבוגר אחר שיעזור לך ללכת לעזרה מקצועית.

אפשר ללכת לאיש מקצוע (כמו פסיכולוג) שיתן לך את הכלים כדי להשתחרר מהמחשבות הללו.

מבחינה הלכתית אמנם אסור לקלל את ה', אבל אם זה נובע מתוך טורדנות כפייתית צריך להניח לדאגה הזאת, ואז זה מסייע להתשחרר מכך.

בהצלחה רבה