יחסי אישות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 11/06/24 19:16 ה בסיון התשפד

שאלה

שלום לרב

אני ואשתי נשואים שנה וקצת וברוך השם זכינו לתאומים

אשתי כרגע בחודש 7 וחצי ובמעקב צמוד ויש קצת בעיה לקיים יחסיים כרגע אחרי שכמובן היינו בבית חולים בעקבות זאת

השאלה שלי לרב איך אפשר לקיים יחסים בלי הקיום הממשי

האם מותר להוציא לה זרע בפה? כמובן שזה בהסכמה מלאה ובלי שום לחץ או שזה בעיניה לא מושך

ואם אפשר להוציא על המקום עצמו? או מין אוראלי

אשמח אם הרב יענה לי מה אפשר לעשות במצב שכזה

יש לציין שהריון זה הוא הריון בסיכון כך מה שמשאיר אותנו באמת לא לקחת סיכונים הכוונה ביאה רגילה

ובנוסף חשוב לי להגיד שאין כאן שום רצון או כוונה לשכב ככה פשוט זה המצב וזה מאוד קשה לי ולה

תשובה

שלום רב ,

ראשית שתזכו לידיים מלאות בעזרת ה'.

ניתן לקיים יחסי אישות ללא ביאה מלאה כגון חיכוך האיבר בגוף האישה והוצאת הזרע לאו דווקא בערוה, בפה ( ביאה דרך איברים, לשאלתך :אין צורך הלכתי שהזרע יכנס לפיה ) או שלא כדרכה.

כמובן כל דבר בהסכמה מלאה ובאופן מכבד.

מכיוון שאינכם באים למנוע הריון -הרי היא בהריון , תוכלו לקיים יחסים ללא ביאה מלאה עד לאחר הלידה בעזרת ה' . משום שזו כרגע הדרך היחידה שלכם לאינטימיות מלאה.

מבהיר: בימים כתיקונם ביאה דרך איברים או שלא כדרכה מותרת רק אם לא באים למנוע הריון על ידי כך ובאופן מזדמן ושאינו קבוע .

כל טוב