ייעוץ האם לעשות ניתוח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 11/07/24 10:45 ה בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני אמור לעבור ניתוח לרגל שמאל.

אין לי תאריך כרגע, אבל זה קורה בחודשים הקרובים.

רציתי להתייעץ איתך עם להסכים לניתוח הזה או שלא להסכים, כי בניתוח הקודם טעו לי בו.

הניתוח מתקיים בבית החולים שניידר

תודה רבה לך

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אברך בברכת רפואה שלימה, שתחזור ללכת רגיל ולהרגיש טוב בכל גופך.

שנית, לא זכיתי לנבואה, ולכן לא אוכל לתת לך עצה מעבר לנתונים מתוך מה שכתבת.

שלישית, אינני יודע את כל הפרטים של הניתוח, ואינני מומחה בתחום הרפואה. אולם מאוד הייתי מאוד ממליץ לך מתוך ניסיון במספר מקרים שונים (וכפי שחווית בעצמך), לקבל חוות דעת נוספת. קורה לא פעם שרופאים מסוימים ממליצים לעשות ניתוח ורופאים אחרים אומרים שזו טעות גדולה. והמנותח משלם על כך כל חייו.

רביעית, אחרי שקבלת המלצה לעשות ניתוח מעוד מומחה. כדאי לבדוק שאכן מי שמנתח אותך הוא הרופא המתאים ביותר לניתוח מסוג כזה. ויש לו ניסיון בתחום. זאת כדי שלא תשלם על כל מחיר יקר כל החיים.

חמשיית, כמובן, תשקיע גם בתפילה לה', שה' ייתן לך עצה טובה מהי הפרוצדורה הרפואית המדויקת עבורך, ושתמצא את הרופא שיטפל בך באופן המיטבי, ובכך לשים מזור לכאבך.

רפואה שלימה בקרוב

.הלל