התמודדות בעת משבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/24 04:52 ח בסיון התשפד

שאלה

היי כבוד הרב המכובד! אני מאמינה שאתה זוכר אותי. כתוצאה מכל מיני סיבות, אני חשה מועקה נפשית, לחץ. אם אפשר לקבל ממך אולי איזה שהיא סגולה שאתה מכיר להתמודדות עם המצבים האלו, ואולי איזה משפט חיזוק שאתה יודע שיכול לרומם את רוחו של האדם במצבים קשים? תודה רבה! שבוע נפלא.

תשובה

שלום וברכה

אני מבקש מאוד מאוד לחזק אותך בטלטלות שאתה עובר.

ולברך ולאחל כי תשתחרר מהמועקות והמצוקה הנפשית שאתה סוער בתוכן.

ויש לי עצה כפולה, שאם היא מתאימה לך - מצוין, ואם לא - ננסה למצוא אחרות:

הראשונה שבהן היא לעשות טוב לבני אדם. להקשיב להם. לראות במה אתה יכול לסייע ולעזור וכדו'. שכן הדבר מעניק לך הכרה בחשיבות של קיומך ומעשיך, ומבסס נקודה יציבה שבה אתה בטוח ולא חרד.

שניה שבהן היא לשוב לעצה הטובה והישנה של אמירת כמה פרקי תהילים בכל יום, שמכוחם אנו פונים לריבונו של עולם ומבקשים כי יאיר לנו את דרכנו.

ובברכה נאמנה לשמחה.

כל טוב