עונש לפני גיל 20 (אשמח שלא תפרסמו את השאלה באתר)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/06/24 22:28 ד בסיון התשפד

שאלה

שלום, ראשית אשמח לשמור על אנונימיות ושלא תפרסמו את השאלה באתר.

שנית, ברשותיכם, שאלתי היא: ראיתי בלא מעט מקורות (ביניהם: הרמב"ם, החיד"א, רבינו עובדיה מברטנורא, בספר שמות לגבי מחצית השקל, בספר במדבר לגבי חטא המרגלים, בספר דברים לפני שמשה מת הוא אומר שמי שהיה מתחת לגיל 20 לא נענש כי לא ידע להבחין בין טוב לרע ולכן הוא ירש את הארץ, ועוד..) שלא מענישים את האדם לפני גיל 20 (או לפחות לא מענישים בכרת) , האם זה נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין עונש כרת עד גיל 20, אבל שאר דברים יש עונשים.

שנזכה לקבל תורה באהבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ