חציצה בתפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/06/24 22:35 ד בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

ניסתי למצוא מקורות ברורים לגבי חציצה בתפילין של ראש ומה שראיתי שיש מחלוקות, אך לא מצאתי הלכה ברורה.

שאלתי היא מתי נחשב חציצה ברורה בתפילין של ראש? רבים בעיקר הצעירים משתמשים בתכשירים שונים לעיצוב כולל תסרוקות שונות ומשונות.

אשמח לדעת כללים ברורים שיש לשים לב שחלילה לא נבוא לידי מכשול.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תסרוקות אינן חציצה, אלא א"כ יש שערות תלושות, אבל כל שערה מחוברת איננה חציצה. ג'ל בד"כ בלוע בתוך השער ואיננו חוצץ.

שנזכה לקבל תורה באהבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ