תפילה ביום העצמאות/יום ירושלים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/06/24 08:30 יא בסיון התשפד

שאלה

אני גר ומתפלל בישוב בשרון. רוב התפילות אני עושה בנץ כולל שבת. בבית הכנסת לא רוצים להגיד הלל ביום העצמאות ויום ירושלים כפי שמפורסם

בספרון שמוציאה הרבנות היכל שלמה. כמובן בשינוי אני מעדות המזרח.

אתמול יום ירושלים בערבית אני מתפלל בבית כנסת מרכזי שרב הישוב מתפלל בו ( שאלתי אם עושים תפילה חגיגית ונאמר שכן ואפילו תקענו בשופר)

היום בתפילת שחרית התפללנו כפי שצויין בספרון תפילה עם תוספת מזמורי שבת אחרי חזרת השץ היה צריך לעשות את ההלל בדילוג אחרי קדיש תתקבל .

הרב אמר לעשות את ההלל אחרי התפילה אחרי עלינו לשבח. (בטענה שהיה בבית הכנסת אבל ) לעניות דעתי האבל היה צריך לצאת ולא ולאפשר לשאר הציבור להיפלל את תפילת החג כראוי .

לשאלתי מה העניין שאבל בנכוחותו יבטל את המשך התפילה כפי שנדרש.

בסוף התפילה אמרנו הלל .

לעניות דעתי הלל הוא בעיקרו פרקי תהילים ואם אומרים אחרי התפילה הוא לא ראוי.

מה דעתך ותקן אותי שנמשיך בעה בשנה הבאה .

תשובה

עצוב מאוד שזה המצב בישוב.

אבל לפחות אומרים הלל זה גם משהו. לא כופרים בטובתו של הקב"ה רק מפחדים מלשנות בתפילה שזה כמובן חלק מחלאי הגלות שחלק גדול מאיתנו לא השתרר מהם.

אפשר לנסוע להתפלל במקום אחר ביום ירושלים, אבל לא הכרחי לעשות זאת.