אהבתי לתיאטרון, וסלידתי ממנו.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/24 12:04 כח באייר התשפד

שאלה

תמיד מצאתי את עצמי נמשך לאולם התיאטרון. בשנים אלה, בהן התיאטרון נשלט על ידי הממסד החילוני אני מוצא את עצמי סולד ממנו. יצא לי אפילו לראות מספר הצגות על יוצאים בשאלה שלדעתי מבזות את הדת ללא בושה. ברצוני לשאול האם מבחינה הלכתית מותר לי לראות הצגות כאלה או שעדיף שאמנע?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקושי ההלכתי בתיאטרון הוא במה שקורה על הבמה פחות בתכנים.

שחקניות לא צנועות, פעולות לא צנועות, דיבורים ושירים מעוררים יצרים - יש איסור לצפות בהם ולשמוע אותם. לכן קשה מאוד למצוא הצגה שאפשר בכלל להיכנס אליה.

אם ההופעה צנועה ולא מעוררת יצרים אלא שיש דיבורים של זלזול בדת או בדתיים, כאן תלוי מה ההשפעה הרוחנית שיש לכך עליך.

לשמחתנו יהודים טובים נכנסו גם לתחום התיאטרון ('אספקלריא' ועוד) לכן יש כיום אפשרות לצפות במחזות טובים וכשרים.