ביטול חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/24 09:30 כה באייר התשפד

שאלה

אני הולך להתחתן בעוד חודש אני מכיר את בת זוגי בערך חצי שנה.

יש בנינו הפרשים של עשר שנים. אני מרגיש את פער הגילאים ובהרבה דברים היא לא מתאימה לי. היא אובססיבית ומאוד קנאית. היא אומרת את זה ולא מכישה את זה

כמו כן יש לי הרגשה שהמשפחה שלה תתערב ולא מעט בין מה שקורה ביני לבינה. יש עוד הרבה לבטים שאני מסתכל עליהם וקשה לי להתעלם מהם כגון איך שנחנך את הילדים שלנ ובאיזה דרך

אני מרגיש שאני לא נמשך אלייה וזה גורם לי להרגש רע. מרגיש חי שהקשר הזה מתיש אותי. ועכשיו שהכול מה שקשור לחתונה סגור וכולם יודעים אני נמצא בבלובול מוחלט.

וההרגשה שאני עושה טעות לא עוזבת אותי

אם אני צריך לבטל את החתונה ?

ואם כן איך אפשר לעשות את זה בצורה טוסה ויעילה מבלי לגרום לה נזק נפשי ומבלי לפגוע בה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאלו מחשבותיך והדאגה לארוסתך מלמד שאתם מאד מקושרים, מאידך יש לך ספקות ובעיות. בכל מקרה של ספק אנו משתדלים לפתור את הבעיות ביחד. ואם צריך כדאי לשתףאדם חכם שישב וישמע את הדברים במתינות ובאחריות.

על כן נסה לדבר בפתיחות עם ארוסתך, ואם צריך זה לא בושה ואדרבא חובה להתייעץ עם בעלי מקצוע בתחום. לאחר מכן תקבל החלטה בלב שלם.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ