צער עקב ניתוק קשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/24 18:14 כג באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

חבר מאוד מאוד טוב וקרוב אליי ניתק איתי קשר לחלוטין בגלל שלא כיבדתי אותו מספיק. כעת אני חש חרטה גדולה בלב וצער מאוד גדול על שלא הצלחתי לכבד אותו מספיק ומרגיש בדידות גדולה וכאב לב.

אומנם לא אצליח להחזיר חבר זה שוב לחיי, איך בכל זאת אוכל לכפר על המעשה ובכך לסלוח לעצמי ולשחרר את הכאב ממני?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התיקון והתשובה על מעשה שבין אדם לחברו מתחיל בפיוס הזולת על מה שפגענו בו.

אם אתה מסוגל לפגוש אותו, תסביר לו שאתה מבין שלא כבדת אותו ופגעת בו ואתה מבקש שיסלח לך. תדגיש שאתה לא עושה זאת כדי להתחנף ולא משום אינטרס אלא רק כדי לתקן את מה שקלקת.

אם לא מתאפשר להפגש תכתוב כל זאת במכתב - הודעה - מייל... ותשלח לו.

אם הוא מאוד רחוק ממך היום, כדאי תחילה להעביר לו מסר דרך חבר משותף, שאתה שינית את היחס אליו, שאתה מבין שטעית ומצטער על כך וכו' ואתה מעוניין לפגוש אותו כדי להתנצל...

אפשר גם לכתוב לו תחילה מכתב ושם להציע להפגש כדי להתנצל באופן מלא...

אגב, לא צריך להתייאש מהחברות הטובה שהיתה... העולם גדול והחיים ארוכים בעז"ה

בהצלחה!!!