הריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/24 07:37 כג באייר התשפד

שאלה

היי חלמתי שאני בהריון (לא ראיתי את הבטן ידעתי בחלום שאני בהריון) וילדתי כפות ידיים של תינוק בשירותים הרגשתי בחדר לידה מבלי שהייתי שם ,ואז הייתה שם אחות (ידעתי שהיא אחות מבלי לראות אותה לבושה במדים של אחות )ואז היא אמרה לי זה בסדר זה יכול לקרות , ואז היא הביאה מגש פתחה אותו ולא היה ניתן לזהות מה היה שם

אשמח שתענה לי בהקדם

שלו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כדי לנסות להבין חלום צריך להכיר את הסיפור של האדם.

הגמרא ממליצה לכל מי שמוטרד מחלום לומר תפילה זו בבית הכנסת בברכת כהנים (התפילה נמצאת ברוב הסידורים):

''רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן: