כסף טמא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/05/24 16:42 כב באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי להתייעץ לגבי משהו ליפני כמה חודשים אני התחזקתי לקחתי על עצמי כמה וכמה מצוות בנהן מצוות ציצית ליפני שהתחזקתי ומצאתי את דרכי עם קדוש ברוך הוא הייתי ילד אחר מסתובב ברחובות מוכר דברים לא טובים והיה לי סכום כסף מהדבר שהייתי מוכר ברגע שעזבתי את הכל החלטתי שאת הכסף אני תורם בתור כפרה על החטא ושאם הכסף הזה לפחות ייעשו משהו טוב ונשאר לי סכום קטן בו קניתי גם ציצית השאלה שלי האם הציצית פסולה מכיוון שאני קניתי אותה גם מהכסף הזה אבל בתור לכפר על מעשיי להתחזק להראות ל אבא שבשמיים שאם הכסף הזה אני לא הןלך ועושה חטאים ושטוייות אלא מעשים שיישמחו אותו אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הנושא שאתה שואל עליו נקרא: "מצווה הבאה בעבירה". אם גונבים ציצית אי אפשר לקיים בה מצווה. אתה לא מפרט מה עשית, אם מכרת למשל סמים וכך הרווחת כסף, זה כסף מכוער אבל זה לא גזל, לכן הציצית אינה פסולה. אבל אם מכרת סחורה גנובה אז הכספים שהגיעו אליך נגועים בגזל, זה מעורר שאלה אודות הציצית שקנית בכספים אלו.

מברך אותך על ההתחזקות שלך ומתפלל שתלך מחיל אל חיל.