סיפוק ומילוי רוחני לאישה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/05/24 00:06 כב באייר התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

יש לי שאלה ודבר שמטריד אותי

כידוע הגברים הם העיקר הרוחני ועליהם מוטל התפקיד הרוחני שזה לימוד התורה שזה הדבר הכי חשוב ויקר ועל זה העולם עומד וקיים וזה הדבר שהכי יקר אצל הקדוש ברוך הוא

ואני כאישה אינה מחויבת ללמוד תורה ולא להניח תפילין ולא ציצית אין לי מצוות עשה של לימוד התורה שמענגת לי את הנשמה נותנת לי כח ואור שהכי כתוב וידוע שלימוד התורה משחררת ומרפאה את הנפש ונותן תענוג וסיפוק עצום

המצוות שלי זה יותר מצוות לא תעשה

המצוות עשה זה מים לנשמה שמחייה אותנו מבחינה רוחנית

מצוות לא תעשה זה להמנע מדברים רעילים שיזיקו לנשמה

אז פה אני רוצה להבין? איפה אני פה בתענוג הרוחני הזה? איך אני בתור אישה יכולה גם להעלות את הנשמה שלי? להרגיש הנאה רוחנית ולתקן את עצמי, הרי בתור תפקיד של האישה בבית לא מרגישים סיפוק רוחני למרות שזה תפקיד גדול וחשוב לגדל ילדים יהודים אבל אין את הרגש הרוחני החזק הזה בלקפל כביסה וכמה שאני מנסה להגיד לעצמי שזה דבר יקר אצל הריבונו של עולם בדיוק כמו לימוד התורה אני יכולה להבין את זה בשכל אבל הנשמה שלי מחפשת גם תשובה לרגש, אני רוצה תענוג רוחני אמיתי

אני אשמח לתשובה העניין הזה מפריע לי לוקח ממני מנוחת הנפש

או שתפנו אותי למקור מוסמך

תודה רבה מראש

תשובה

שלום לך

טוב שאת שואלת כי נראה שלא קבלת הסבר וגישה נכונה.

העיקר הרוחני והתפקיד הרוחני בבית הוא על האשה לא פחות מאשר על האשה.

האשה מקיימת את החיים בבית והיא המנוע לכל ענין גם רוחני.

האשה ממעלת הרוחנית אינה חייבת במצוות מסוימות כמו לימוד תורה וכד.

היא חייבת ללמוד תורה בודאי זה מענג לך את הנשמה ומרפאה את הנפש ונותנת תענוג וסיפוק עצום.

לימוד התורה כמו התפילה לגבי האיש היא חובה ועמל ועליו לעסוק בכך גם אם אינו מתענג ולא מתחשק לו להתפלל באותו הזמן - הוא חייב.

האשה לא צריכה שחייבו אותה וגם לימוד התורה שלה הוא יותר לנפש ופחות לעמל קשה ומתיש .

תלמדי תורה !!!

תקשיבי לשיעור תורה באינטרנט גם תוך כדי קיפול כביסה.

תלכי לשיעור לנשים פעם או פעמיים בשבוע או שתשמעי שיעור מעזרת נשים.

נשים רבות גם מעמיקות וכותבות מאמרים וכד' - כמובן אחרי התפקיד העיקרי של לגדל את הבית כולל את הבעל

אם תרצי להרחיב תוכלי להתקשר אלי הביתה 098987548 - מומלץ בימי שישי בבוקר 10-12

בהצלחה דוד לוי

נ"ב שלחתי לך הערה בסוף התשובה משנה שעברה