פירות וירקות בשוק איכרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/24 10:49 כא באייר התשפד

שאלה

שלום רב.

ישנם שווקים המכונים 'שוק איכרים' וכד', בד''כ מהידוע לי הם נפתחים בחמישי-שישי ברחבה מסוימת/שטח פתוח. הדוכנים שם לאו דווקא של האיכר עצמו, אלא יש שם סוחרים שאוספים יבול מכמה מקומות.

לאחרונה קניתי פירות וירקות במקום כזה, שאלתי את בעל הדוכן האם יש תרומות ומעשרות והוא אמר לי שכן חוץ מ2 דברים שהצביע עליהם.

שאלתי- האם ניתן לסמוך עליו?(הוא יהודי)

2. מה לגבי שאר ההלכות כגון ערלה (או עוד משהו שלא חשבתי עליו).

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אין לסמוך על סוחר, עד אחד נאמן כשאין לו נגיעות כספיות, אבל מי שיש לו נגיעות כספיות איננו נאמן (עיין ערוך השלחן קטז). צריך פקוח חיצוני.

ב. יש לחוש לערלה ואין לקנות בלא ידיעה שאין כאן ערלה. כידוע דיני ערלה גם כיום מדאורייתא ואין להקל בהם. תרו"מ אפשר לעשר בבית שוב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ