אוכל לנחש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/24 07:32 יט באייר התשפד

שאלה

שלום רב

יש לי שאלה לגבי קדימת בעלי חיים לבני אדם באוכל

אני לוכד נחשים ועל פי חוק - את הנחשים אנו משחררים חזרה לטבע לפעמים עובר פרק זמן עד שאנו משחררים או מפני שלרדת לשטח זה פרוצדורה או מפני שאני רוצה להשאיר אותו אצלי יום יומיים לצילום

השאלה האם זה בסדר להשאיר אותו אצלי ללא אוכל ,בעקרון נחשים אוכלים פעם בשבוע שבועיים אין לי אפשרות לדעת מתי הוא אכל (אלא אם כן זה ממש סמוך לאכילה שאז רואים בליטה) האם זה בסדר? הרי אם זה נקרא שמזונותיו עלי אסור לי לאכול עד שאני לא מספק לו?

כמובן שהשאלה רק ביחס לנחשים לא ארסיים

ואבקש שהשאלה לא תפורסם באתר

תשובה

שלום וברכה

אני לא בקיא בנושא הזה.

אולם נראה מסברא פשוטה שאם לא יודעים שמדובר בהתעללות- מותר לעשות זאת כאשר יש צורך, גם בשל העובדה שכללית זוחלים אינם כלולים באיסור צער בעלי חיים, וגם מסיבות נוספות.

כל טוב