התוכנית האלוהית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/24 09:48 יט באייר התשפד

שאלה

לפי הרב, אין לנו מושג מה היא התוכנית האלוהית, מה השיקולים של אלוהים, ומה דרך פעילותו.

אמנם אני סומך ובוטח בו, אך קצת קשה , בלשון המעטה לנהל חיים פה, כשהבוס/יוצרי לא צפוי...

אז כל חיינו הם בעצם משחק של בחירות נכונות, תפילות, ציפיות ותכנונים, אך את המילה האחרונה אומר אלוהים?

אין לי שאלות ותלונות, אני רק חושב שאנחנו כמו נמלים קטנות וחרוצות, שבכל רגע נתון עלולות להמעך... לא כך?

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה רגישה ועדינה מאוד, שמציגה צד אחד של המטבע.

היותו של הקב"ה כל יכול, וחוסר יכולתנו להבין את "מערכת השיקולים" שלו.

אולם יש גם צד שני של המטבע:

הוא ברא אותנו עם מצפון וחוש מוסרי - ואנחנו יודעים לרוב (לא תמיד) מהו המעשה הנכון;

הוא ציווה אותנו ציווים שאנחנו מחויבים לעשות - ואנחנו יודעים לרוב (לא תמיד) מה אנחנו צריכים לעשות;

הוא ברא אותנו עם יכולת להתמודד עם מצבים משתנים, גם כשהם לא פועלים לאור התוכנית שלנו - ואנו יודעים לרוב (לא תמיד) להתמודד עם הדברים;

ובכלל, חלק גדול מאוד של החיים שלנו (לא תמיד) הוא תוצאה של מה שאנחנו עושים, ולא של נמלים קטנות וחרוצות שעלולות להידרס.

וכשאנו מסתכלים על שני הצדדים של החיים - אנו למדים למעשה מהי המשמעות של להיות אדם בצלו של הקב"ה.

כל טוב