כוס הקידוש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/05/24 15:21 טו באייר התשפד

שאלה

שלום רב ויום מבורך למשיב!

יש לי כמה "חוקים" שירשתי מאבא שלי. תמיד הוא אומר שכוס היין לא יורדת מהשולחן. בבוקר למחרת מורידים בכדי לשטוף ולקדש שוב. אבל הכוס היא הברכה. ובעלי, בגלל שהשולחן קטן מוריד מהשולחן וזה ממש חורה לי. אודה למענה. וכמובן שבת שלום!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הנושא לא משקף בעיה הלכתית: בספרות ההלכה לא מצאתי מנהג כזה, מעולם גם לא שמעתי ולא ראיתי מנהג כזה (אינני שולל אפשרות שיש מנהג כזה ואני לא מכיר אותו).

הנושא משקף בעיה זוגית שדורשת טיפול: בעלך מרגיז אותך בכוונה. הבעיה האמתית היא מתח עמוק יותר בזוגיות שמתבטא בתוקפנות של בעלך בעניין הגביע.

אני בטוח שאם תחשבי על כך, תגיעי לתובנות נוספות בנוגע לזוגיות שלכם - אולי תגיעי למסקנה שכדאי לכם ללכת לטיפול זוגי.