איך לומדים תורה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/05/24 08:30 טו באייר התשפד

שאלה

שלום, שמעתי שאם עושים הפסקות בלימוד התורה הלימוד הולך לסטרא אחרא

שמעתי גם שאפשר לעשות גם זמן קבוע כמו חצי שעה והפסקה ושוב חצי שעה והפסקה אך זה קשה לי מאוד מכל מיני סיבות

האם יש סיבות שבהם אפשר ללמוד בלי לעשות את ההפסקות האלה אלה ללצוד רציף כמה שרוצים?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה כותב: "אם עושים הפסקות בלימוד התורה הלימוד הולך לסטרא אחרא". אני לא מכיר דברים אלו.

אני יכול להבין שאם מישהו לומר תורה ובאמצע מפסיק בשביל עניינים ארציים יש בכך פגם. אם למשל אתה רואה סידרה במסך וכשיש פרסומות אתה לומד חצי דקה תורה וממשיך לראות את הסדרה זה פסול לחלוטין.

אם אתה חפץ ללמוד תורה ומקדיש מראש זמן ללמוד תורה ונאלץ להפסיק אחרי חצי שעה בגלל שאתה מתעייף או בגלל שיש חובות שמוטלות עליך, זה לימוד טוב מאוד.

מצד שני, כאשר אתה לומד תורה ברצף ארוך, זה וודאי טוב מאוד. בישיבות לומדים תורה במשך שעות בלי הפסקה. זה מעולה!