תפילה ליעילות תרופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/24 08:31 יב באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב. מאז שהתחילה המלחמה אני סבלתי מחרדות ועד היום ניסיתי להתפלל לקב"ה שיעזור לי וירפא אותי מבלי ללכת לטיפול פסיכיאטרי אך לצערי זה לא עזר והיום אני הלכתי לפסיכיאטריה והיא נתנה לי כדורים לקחת. מחר בעזרת ה' בבוקר אקח את הכדור בפעם הראשונה ולפי מה שהיא אמרה הוא צפוי להתחיל להשפיע עוד שבועיים עד שלוש. תוכל בבקשה להמליץ לי על תפילה שאוכל להגיד שבעזרת ה' שאמצא את הטיפול שמתאים לי ושלא יהיו לי תופעות לוואי קשות של התרופה ושבאמת בעזרת ה' ארגיש טוב נפשית? כמובן שתמיד אני רוצה להיות בריא בגוף ובנפש אבל כרגע באולם ה' אני בסדר מבחינת בריאות הגוף אבל זקוק מאוד לבריאות הנפש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שהקב"ה יאיר את דרכך, ותמצא גאולה למצוקה שאתה נמצא בה.

עשית טוב, והלכת לטיפול לאחר שמיצית את כל מה שאתה יכול לעשות לבדך. יישר כוח.

ההלכה עצמה ניסחה את ציר היסוד של התפילה על רפואה:

"הנכנס להקיז דם (והמשנה ברורה כותב: והוא הדין לכל חולי), אומר: יהי רצון מלפניך ה' אלהי שיהא עסק זה לי לרפואה כי רופא חנם אתה".

זו תפילת בסיס, עליה טוב שתוסיף כמה מילים משל עצמך שאתה רוצה לבקש מהקב"ה.

וכדאי להקדים לזה כמה פרקי תהילים.

לרפואה שלמה