לאחל שאדם שעשה מעשה רע יענש עליו ויאסר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/05/24 18:15 יא באייר התשפד

שאלה

בן זוגי לשעבר אנס אותי. התלוננתי והתיק עלה מהמשטרה לפרקליטות. אני רוצה לדעת אם זה בסדר לאחל שיוגש נגדו כתב אישום בגין מה שעשה לי ושיורשע ויקבל מאסר בפועל. החיים שלי נשברו מאז האונס. הנפש שלי פצועה. אני חיה בסבל ובחוסר אמון כלפי בני אדם. השאלה אם מותר לי לאחל דבר כזה בזמן הדלקת נרות שבת . ואם לא, אז מתי כן. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר לבקש בקשות בכל זמן ובכל מצב. הקב"ה תמיד שומע תפילה.

השאלה היא מה מתאים לך?

האם טוב לך לציין בשעה היפה של כניסת שבת את הכאב הגדול שלך?

אני הייתי מתפלל בהדלקת נרות על הברכה והאור שאני מבקש לחיים הטובים שלי.

וודאי נכון לבקש מהבורא שיפעל בדין ובצדק עם הרשעים. לתפילה כזאת מתאימים ימי החול - כל ימי השבוע מלבד שבת.

הכי פשוט לכוון לעשיית הדין בתוך ברכת המינים בתפילת עמידה: "והזדים מהרה תעקר ותשבר ותמגר ותכלם ותשפילם ותכניעם..."