בשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/24 10:38 ט באייר התשפד

שאלה

שלום וברכה,

למה הרבה רבנים לא אוכלים בשר ואומרים שכולם חייבים שלא לאכול.

מי אמר שהכשרות לא טובה, אז גם בעוגות מי אמר שהכשרות טובה? אולי שמו שם חלק מחזיר?

אני רואה מרבנים שכותבים ספרי הלכות שמצווה לאכול בשר בפורים, בשבתות וכו'.

האם הם גורמים לאנשים לחטוא?

יש המון אנשים טובים וצדיקים שאוכלים בשר, אז הם חוטאים כמו אוכלי חזירים?

התורה אמרה שאפשר לאכול בשר.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. עשה לך רב, תשתדל שיהיה לך רב מסודר שהוא ידריך אותך, אמנם יש בעיות בבשר ויש בעיות בדגים ויש בעיות בירקות ירוקים (חסה, כוסברא וכו') כך שכדאי שכל אחד יבחר לו דרך הנהגה אחת, ואיתה ילך.

דע לך שכל הבשר בארץ שיש עליו הכשר מקובל של רבנים הוא כשר, אומנם יש מקום להדר בדברים מסוימים, אבל כל מה שנמצא תחת כשרות מסודרת הוא כשר, ברצונך להדר בדברים מסוימים - אשריך.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ