תאונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/05/24 11:12 ט באייר התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

עשיתי תאונה כשנסעתי בצומת באור אדום עקב בלבול של הרמזורים, ולקראת סיום הצומת נכנס משמאל רכב ופגע ברכב עליו נהגתי בחלקו האחורי מצידו השמאלי של הרכב, וכן הרכב שפגע בי עם נזק יותר גדול.

הרכב עליו נהגתי הוא רכבה של אימי ופוליסת הביטוח שלה לא מכסה אותי, עלות תיקון רכבו של צד ג׳ יקר ויעלה בסביבות ה100 אלף ₪ הוצעה פשרה על ידי צד ג׳ שנאמר שאמי נהגה על הרכב (בהסכמתה) וכך הביטוח ידאג לטפל בתיקונו ואצטרך לשלם השתתפות עצמית בגובה 2000₪

מה עליי לעשות על פי ההלכה?

ואילו המלצות הרב ממליץ

תשובה

שלום וברכה

אני לא מכיר היתר כלשהו לרמות ולשקר.

אני מבין היטב את הצורך, ואף על פי כן.

זה גזל ממש.

כל טוב ושבת שלום

כל טוב