זוגיות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/07/24 14:44 ח בתמוז התשפד

שאלה

היי, שמי נויה ואני בזוגיות עם טל, האח הבכור למשפחתו, בן 34, מזה כ5 שנים.

מתגוררים ביחד.

לטל יש אח קטן אחד בשם א׳ בן 30 גם.

אני וטל גרים אצל הוריו ביחידת דיור, אחיו א׳ גם גר פה.

טל קנה טבעת אירוסין לפני כ9 חודשים, ורצה להציע לי.

בחודש ספטמבר האחרון בערך סבתא שלהם נפטרה והוא החליט שהוא מחכה לשנת אבל ולאחר מכן יציע.

בנתיים הטבעת נמצאת אצל ההורים שלו ששומרים עליה.

במקביל על התחיל מילואים במלחמה והשתחרר במרץ.

אני עדיין במילואים.

א׳ אחיו הקטן של טל התחיל זוגיות לפני כשישה חודשים עם ע׳, בת 30, שלמדה איתו בתיכון וחזרו לקשר.

הוא אתמול שוחח איתנו שהוא כבר רוצה להציע לה עכשיו.

לי הרגיש שהוא בא בעצם להתייעץ מה לעשות. ולא ידענו מה לענות לו, ולכן אני פונה לשאלת רב. האם האם הוא צריך להציע לפני אחיו הגדול? במיוחד לנוכח העבודה שהטבעת שלנו קיימת וחיכינו לשנת אבל

או שמא עליו לחכות ולכבד?

תשובה

שלום וברכה,

א. אין אתם צריכים לדחות חתונה בגלל שנת האבל, להפך תהייה יותר שמחה גדולה לנשמה שהנכד שלה מתחתן.

ב. מעיקר הדין, אין בעיה שהאח הצעיר מציע נישואין לפניכם.

ג. אם הדבר הזה מפריע לכם, רצוי שאתם בעז"ה תתחתנו לפניו (בלי לחכות לסיום שנת האבל), במיוחד שכבר החלטתם להתחתן...

בשורות טובות