שתי שאלות שונות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/05/24 12:01 ח באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

1. ברשותי חנות תכשיטים, ומדי פעם לקוחות (שאני מכיר וגם הם מעטים מאד) מבקשים לקחת תכשיט ולשלם במועד מאוחר יותר (מחכים למשכורת וכו'). שוב אדגיש כי הם מעטים מאד מאד ואני ממש לא מרבה לעשות זאת. ישנה לקוחה שרשמתי את החוב שלה על דף ואת הדף הזה אני לא מוצא. אני לא זוכר את הסכום המדוייק שהיא חייבת לי. האם קיים פתרון בהלכה כך שאוכל לדרוש ממנה לשלם (גם אם הסכום לא יהיה מדוייק)? האם קיים פתרון אחר ע"פ ההלכה?

2. האם ניתן להקל בעניין הגילוח/תספורת לאדם שעובד עם אנשים בספירת העומר?

תשובה

שלום וברכה

א. בעניינים שכאלה, חובה קודם כל לדעת מה הטענה של הלקוחה עצמה. הטוב ביותר הוא קודם כל לדבר איתה, ואז אפשר להדריך מה לעשות.

ב. בשל העובדה שהדבר מופיע בהלכה קדומה בשולחן ערוך - זה בעייתי, ולא זו בלבד, אלא שהדבר גם יכול להיות לכיוון ההפוך, לאמור: אם הלקוחות ידעו למה אתה לא מגולח זה עשוי להוסיף לאמיותך.

כל טוב