תספורת ביום הזכרון וערב יום העצמאות עם ספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/24 16:19 ד באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

הבנתי שמותר להסתפר בערב יום העצמאות כי זה חג למרות ספירת העומר(אני דתי לאומי) אבל אין ספרים שעובדים בערב יום העצמאות החל מ-8 בערב, הספר שלי עובד עד שעה 2 בצהריים ומ-10 בבוקר.

האם מותר להסתפר ב-10 בבוקר של יום הזכרון(לפני כניסת ערב יום העצמאות) ? או שזה חילול אבל של ספירת העומר?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מי שנראה בסדר, רשאי להסתפר ביום העצמאות בלבד, שאז השמחה מבטלת את מנהג האבלות הזה.

מתוך תשובה של הרב אליעזר מלמד: https://www.yeshiva.org.il/ask/11562