נישואי תערובת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/24 22:10 ג באייר התשפד

שאלה

הכרתי בחור שאנחנו חושבים לצאת יחד. אבא שלו יהודי ואמא שלו לא. אני באמת רואה עתיד איתו אך אני מפחדת מהקונספט על היותו גוי. הוא מוכן להתגייר ואף לחזור בתשובה שלמה ואפילו להתנתק ממשפחת אימו. אבל אני לא יודעת איך זה בא לידי ביטוי בינינו. האם אפשר לקבל רקע על כך ומה זה אומר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל גיור עיקרו קבלת וקיום מצוות התורה והחכמים. אין חובה להתנתק ממשפחת האם. הליך הגיור הוא בערך כשנה, גם את למרות שאת יהודיה צריכה לעבור הליך לימודים (אין גיור ליהודיה) כדי שבני הזוג יגיעו שניהם יחד לנשואין כששניהם מקיימים מצוות. אם הוא רוצה עליו לפנות למערך הגיור באזור מגוריו, יש מחוזות שונים: חיפה, ת"א, ירושלים, קרית גת. לברר כיצד נרשמים לקורס לימודים והם כבר ידריכו אתכם כיצד להתקדם.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ